Welcome to Our Website

Durum çok ciddi, tüm kullanıcı bilgileri çalınıyor ve yapılacak çok fazla birşey yok

Bu tür güvenlik tehditleri, dijital dünyada her geçen gün artarken, Activision‘ın bu sorunu hafife almadığı ve kullanıcılarının verilerini korumak için gerekli önlemleri almakta olduğu görülüyor. Şirket, bu zararlı yazılımla mücadele etmek ve kullanıcılarının hesaplarını güvende tutmak için çalışmalarını sürdürüyor, bu da oyun topluluğunda olumlu bir karşılık buluyor.

Activision, oyunlarını oynayan kullanıcıların giriş bilgilerini çalan bir hacker kampanyasını soruşturuyor. Kötü niyetli kişilerin, mağdurların bilgisayarlarına zararlı yazılım yükleyerek oyun hesaplarından ve hatta kripto cüzdanlarından giriş bilgilerini çaldığı bildiriliyor. Bu tür saldırılar, dijital ortamın güvenliğini tehdit ederken, Activision’ın bu konuyu ciddiye aldığı ve mağdurlara zararlı yazılımı kaldırmaları ve hesapları üzerindeki kontrolü yeniden kazanmaları konusunda yardımcı olduğu belirtiliyor. Ancak, zararlı yazılımın nasıl yayıldığına dair henüz yeterli bilgi bulunmamakta.

Durum çok ciddi, tüm kullanıcı bilgileri çalınıyor ve yapılacak çok fazla birşey yok

Activision sözcüsü, şirketin zararlı yazılımı kaldırmak için yardımcı olduğu iddialarını reddetti ve sorunun Activision yazılımı veya platformlarıyla değil, üçüncü parti yazılım satıcılarıyla ilgili olduğunu belirtti. Zararlı yazılımın, üçüncü parti araçlar yükleyen kişileri etkilediği düşünülüyor ve bu araçlar genellikle Activision tarafından geliştirilmeyen ve oyunlarıyla birlikte kullanılan yazılımlar.

Activision’ın bir sözcüsü, bazı oyuncu kimlik bilgilerinin, yetkisiz yazılımları indirme veya kullanma sonucu zararlı yazılımlar aracılığıyla tehlikeye girebileceğine dair iddiaların farkında olduklarını ifade etti. Şirketin sunucularının güvende ve zarar görmemiş olduğu eklenerek, güvenliklerinin sıkı bir şekilde korunduğu vurgulandı.

Bu hacking kampanyasının ortaya çıkarılması, Call of Duty için hile yazılımları geliştiren Zeebler adında biri tarafından gerçekleştirildi. Zeebler, yazılımı için bir müşterisinin hesabının çalındığını fark ettiğinde bu kampanyayı keşfettiğini ve çalınan kimlik bilgilerini içeren bir veritabanı bulduğunu söyledi. Ayrıca, zararlı yazılımın gerçek yazılım gibi görünmek için tasarlandığını ancak aslında kullanıcıların girdiği kullanıcı adlarını ve şifreleri çalmak için hazırlandığını belirtti. Bu durum, özellikle hile yazılımı gibi üçüncü parti araçların klonlanarak insanların giriş bilgilerini toplamak için kullanıldığını gösteriyor. Dolayısıyla, indirilen şeyler konusunda dikkatli olunması ve giriş yapılan sayfanın gerçek olup olmadığının iki kez kontrol edilmesi gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir